Dýně

Butternut

V časné zralosti je dužnina žlutá, s máslově ořechovou chutí, obsahuje malé množství semen, v plné zralosti jasně oranžová. Použití ke konzervování i na přípravu salátů.

Goliáš

Plody jsou vhodné pro přímý konzum, kuchyňskou úpravu, konzervaci kompotováním na džemy

Blue Kuri - Modré hokkaido

Šedomodré plody o hmotnosti 1,5 kg jsou mírně plošší než u tradičního oranžového Hokkaida. Kvalitou dužiny i její chutí se ale oranžovému bratru vyrovnají. Někteří ho považují i za chutnější.

Hokkaido

Oblíbená tykev, která lze použít na polévky, pyré, na pečení. Nemusí se loupat. Chuť je plně oříšková až kaštanová. Konzistence moučnatá. Váha cca 1 kg.

Bon bon

Máslová dýně se oranžovou dužninou, která je hutnější než u hokkaida. Výborná na pečení, polévky, pyré a další. Váha 1-2 kg.

Muscade de Provence

Muškátová dýně se sytě oranžovou dužninou. Mírně nasládlá a chuťově výborná. Použití všemi způsoby i nasladko, na koláče či marmelády. Velikost od 7 do 20 kg. Skladovatelnost cca půl roku.

Rouge Vif D'Etampes

Francouzská odrůda ploché větší dýně. Má mírně sladkou dužninu, hodí se na koláče i polévky. Skladovatelnost cca 3 měsíce. Váha kolem 10 kg.

Špagetová dýně

Menší dýně s žlutou dužninou, která se při uvaření rozpadá na vlákna. Výborná jako příloha k sýrové omáčce ;). Váha 1-3 kg. Dlouhá skladovatelnost.

Baby boo

Malá krásná dýňka, s bílou dužninou. Má jemně oříškovou chuť. Výborná na zapečení s masem. Váha 100 - 200 g.

Acorn

Má oranžovou dužninu, je výborná na pečení jako plněná. Chutná jako pečené brambory. Váha cca 1 kg. Delší skladovatelnost.

1 | 2 >>